BURSA / İNEGÖL - Mesudiye İlkokulu

Etkinliklerimiz

Şbt

Öğrencilerimizin hem Beden Eğitimi ve Oyun derslerinde hem de teneffüs aralarında gerek arkadaşlarıyla oynayarak sosyalleşmesi gerek fiziksel, ruhsal ve kişisel gelişimlerini tamamlamaları için okul bahçemizi çizgi ve şekiller boyadık. Grupla oynanan bu oyunlar bir yandan öğrenciler de takım çalışması ve iş birliği ile birlik, beraberlik ve dayanışma gibi duygular kazandırırken,  bir yandan da öğrenmeyi zevkli hale getiriyor. Ayrıca bu oyunlar öğrencilerin sporla tanışmasına ve spora yönelik olumlu teşvik ve istek duygularının artmasına, ileri de ülkemize sporcu kazandırmada ve sağlıklı bireylerin yetişmesinde yardımcı olacaktır.

Şbt

Okulumuzun bahçesine, öğrencilerin teneffüslerde ve boş zamanlarında hayvan sevgisinin ve vicdanı duygularının gelişmesi, hayvanları yakından gözlemlemesi ve tanıması, onların beslenme ve bakımında sorumluluk sahibi olmaları amacıyla üç adet tavşan kulübesi, iki adet tavuk kümesi getirerek okul çiftliğimizi oluşturduk. Çiftliğimizde tavşan, tavuk, horoz ve ördek gibi hayvanlar bulunmaktadır.

Şbt

Yapılan araştırmalarda bitkilerin öğrencilerin sınıf içi ve sınıf dışı performansını arttırdığı, stres, endişe ve gerginliği azalttığı görülmüştür. Ayrıca bitkiler ortamdaki karbondioksit seviyesini düşürdüğü için hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin baş ağrısı başta olmak üzere hastalıklara karşı dirençli olmasını sağlar. Okulumuzda göze hoş görünen bu bitkiler öğrencilerin güzel duygular geliştirerek, sosyal yönünün güçlü olmalarını ve hayata pozitif bakmalarını sağlayarak mutlu nesillerin yetişmesine yardımcı olmaktadır. İşte tüm bu sebeplerden dolayı okulumuzun koridorlarını çiçeklerle süsledik.

Şbt

Öğrencilerimizin sofrada yediği bir bitkinin tohumdan fideye, fideden çiçeğe, çiçekten meyve ve sebzeye giden zorlu ama keyifli yolculuğunu öğrenmelerini sağlamak amacıyla her sınıf için bir alan oluşturduk. Öğrencilerimizin bir domatesin, bir çileğin, bir biberin, bir karpuzun, nasıl büyüyüp geliştiğini, hangi aşamalardan geçtiğini gözlemleyerek ve dokunarak, keşfederek, yaparak, yaşayarak öğrenmeleri amaçlanmaktadır. Bakımını ve sulamasını öğretmenlerimizin gözetiminde öğrencilerimizin üstlendiği bu projede onların sorumluluk sahibi olmalarını, doğayı tanımalarını ve anlamaları hedeflenmektedir.

Şbt

Öğrencilerin kişisel ve zihinsel becerilerini, empati, paylaşma ve iletişim duygularını, stratejik düşünme yeteneklerini geliştirerek hayattaki problemleri çözmeleri için oyun ve okuma köşemizi öğrencilerle buluşturduk. Teneffüslerde ve Serbest Etkinlik derslerinde paylaşarak okuyan ve eğitsel kutu oyunlarını oynayan öğrencilerin okula, derslere ve öğretmenlere karşı olumlu tutum sergilemesi amaçlanmaktadır.

Kas

Eskiden kullanılan eşyalar hakkında farkındalık oluşturmak, yeni bir şeyler öğrenirken aynı zamanda geçmişe yolculuk yapmak amacıyla okulumuzun 3. sınıf şubeleri tarafından gerçekleştirilen "Okul Müzesi" etkinliğimizden kareler. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.